Dingen van je borst krijgen

Getting Things Off Your Chest

Geestelijke gezondheid kan een eenzame plek zijn. Je zou omringd kunnen zijn door een menigte mensen en je toch helemaal alleen voelen.

Maar in werkelijkheid ben je dat niet! Er zijn zoveel plaatsen en mensen waar je terecht kunt, en ik wilde ervoor zorgen dat jullie allemaal weten wie deze ongelooflijke mensen zijn. Sommige andere dingen die u kunt doen, kunnen ook helpen.

Nu is niet iedereen een prater. Ik begrijp dat volkomen. Het is voor sommigen moeilijk om gewoon de telefoon op te nemen en met iemand te praten. Ik ben zelf ook vaak zo.

Toen ik jonger was, ongeveer elf of twaalf jaar oud, herinner ik me dat iemand me vertelde dat het slecht was om dingen in me te houden. Dus ze wilden iets delen wat ze deden, als ik het eens zou willen proberen.

Ik kreeg stukjes papier ter grootte van een post-it, een pen en een envelop/doosje. Ik kreeg de opdracht om alle dingen op te schrijven die in mij opkwamen, die verontrustend of bedroevend waren, en die dan in de envelop/doos te doen. Ik moest afscheid nemen van alle dingen in de envelop/doos en ze dan meenemen op een wandeling of een ander uitje - en ze gewoon in een prullenbak deponeren.

Eenvoudig toch!?

Nou, ik was nogal verrast dat het werkte.

Ik zeg niet dat al mijn zorgen helemaal verdwenen zijn, maar ik voelde me een beetje lichter. Tot op de dag van vandaag doe ik dit nog steeds. En het werkt voor mij. Zal het voor u werken? Ik kan je niet beloven dat het zal gebeuren, maar het is het proberen waard, toch?

Zoals ik al eerder zei, ben ik geen prater. Maar als dat is wat je nodig hebt, weet dan dat er zoveel mensen zijn die KOSTEN om te werken voor ongelooflijke plaatsen zoals de Samaritanen en SANEline. De mensen die wachten om met je te praten, hebben ervoor gekozen om mensen zoals jij en ik te ondersteunen, die misschien gewoon een klankbord nodig hebben, iemand die gewoon luistert. Ze willen je helpen al je met elkaar verweven gedachten en gevoelens te begrijpen en te ontwarren. Dit zijn mensen die oprecht om hen geven.

Weet je, je bent nooit alleen. We willen je allemaal helpen weer te worden wie je bent.

Samaritanen - 116 123 (24 uur, 365)

SANEline - 0300 304 7000 (16.30 - 22.30, 365)

www.respectmentalhealth.org.uk


Seema Joshi

Seema van Respect Mental Health - een non-profitorganisatie die mensen bewust maakt van geestelijke gezondheid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.