5 toptips om een ​​succesvolle digitale nomade te zijn

5 Top Tips To Be A Successful Digital Nomad

Lockdown zag drie volwassenen in mijn huishouden thuiswerken. Toen de beperkingen begonnen op te heffen, bespraken we een gezinsvakantie. Als freelancer kan ik de verplichtingen van klanten rond vakanties nakomen. Ik werk misschien een beetje terwijl ik weg ben, vooral als een paar minuten van mijn tijd een klant een uur van hun tijd kan besparen. Mijn oudste zoon heeft een beperkte vakantietoeslag. Het is begrijpelijk dat hij het wil bewaren voor het zien van universiteitsvrienden. ‘Maar’ stelde ik voor ‘je werkt vanuit huis. We boeken ergens met wifi, en je kunt werken waar we ook zijn.'

Dit zette me aan het denken: als we allebei een korte pauze kunnen nemen, hoe lang en hoe ver kunnen we dan reizen en werken tegelijk? Dit bracht me ertoe het leven van digitale nomaden te onderzoeken, die een laptop en internet gebruiken om tijdens het reizen in hun levensonderhoud te voorzien. Uit verhalen over het wel en wee van werkende nomaden ontdekte ik vijf succesfactoren.

1. Weet hoeveel geld je moet verdienen

Wees realistisch over de kosten van reis-, verblijf- en passende verzekeringen. Baseer je kosten niet op dat ‘karaktervolle’ hostel waar je verbleef tijdens het backpacken als student. Een kamer delen met vier vreemden, van wie er een snurkt, en een ander die 's nachts onuitsprekelijke dingen doet, kan een staande grap zijn als het voor een paar nachten is. Als je een paar weken zo leeft, ben je de volgende dag te moe om zowel sightseeing als werk te doen. De reiskosten zijn afhankelijk van hoe vaak u wilt verhuizen, hoe u gaat reizen en welke lokale reizen u plant. Inclusief een vergoeding voor noodgevallen (en voor een ticket naar huis).

2. Wees duidelijk wat je gaat doen

Sommige potentiële nomaden verwachten hun geld te verdienen als reisblogger of YouTuber, ervan uitgaande dat het geld binnenkomt zodra ze op reis gaan. Anderen hopen werk op freelancerwebsites op te pikken. Als u afhankelijk bent van het opbouwen van een inkomen als u eenmaal op reis bent, heeft u extra spaargeld nodig om u op de been te houden. De succesvolle nomaden hebben werk opgesteld voordat ze vertrekken. Is er iets dat u in uw huidige baan doet dat draagbaar is? Als jij de enige bent die weet hoe je die eindemaandsgrafieken of die slimme animaties voor presentaties moet maken, kan je huidige werkgeverspakket dan werk voor je op afstand doen?

Mijn zoon heeft een vaste baan die hij al op afstand doet. Buiten de lockdown is mijn werk verdeeld tussen persoonlijk werk en werk op afstand, dus ik heb een betrouwbaar deel van het werk dat ik overal kan doen.

3. Bepaal wanneer je gaat werken

Sommige digitale nomaden werken een paar dagen solide, reizen dan en zien de bezienswaardigheden. Anderen stoppen er elke dag een paar uur in. Nomaden die in hun eigen tijdzone werken, ofwel tot laat in de nacht, ofwel extreem vroeg in de ochtend, moeten slapen terwijl iedereen om hen heen veel lawaai maakt. Ze geven toe, het is moeilijk. Sommige klanten kunnen het tijdsverschil waarderen, bijvoorbeeld als ze je 's avonds werk kunnen sturen en je het hebt voltooid voordat ze de volgende ochtend inloggen. Het werk van mijn zoon omvat veel telefoontjes naar mensen over de hele wereld, dus hij is al gewend aan telefoontjes in de vroege ochtend of late avond. Maar veel zijn in Londen gecentreerd, en hij zou kunnen weigeren om om 3 uur 's nachts te bellen als hij in Peru werkte. Het zou voor mij gemakkelijker zijn omdat ik doordeweeks maar een paar flexibele contactpunten heb en ik de rest van mijn werk op elk moment kan doen.

4. Bepaal waar je gaat werken

Sommige mensen werken graag in een drukke ruimte, zoals een café. Het werk van mijn zoon omvat veel realtime telefoontjes, dus de caféomgeving of een gedeeld kantoor zou niet voor hem werken. Hij heeft misschien een grotere accommodatie nodig die hij als werkruimte kan gebruiken. Mijn voorkeur gaat misschien uit naar een co-working-ruimte, of om op zoek te gaan naar rustige, gratis opties zoals bibliotheken.We hebben allebei een laptop nodig met de juiste balans tussen lichtgewicht draagbaarheid, robuustheid en een redelijke schermgrootte. Met een aparte muis, toetsenbord en een verstelbare laptopstandaard kunnen we langer comfortabel werken. Mijn Nexstand-laptopstandaard zal zeker netjes worden opgevouwen in mijn handbagage, klaar om een ​​draagbaar laptopbureau te creëren, waar ik ook werk.

5. Bepaal hoeveel werk je moet doen

Hoeveel uur per week moet u werken om aan uw budget en de behoeften van uw klant te voldoen? Hier win ik het van mijn zoon. Hij heeft zijn eerste baan, dus om financiële redenen en om zijn werkgever tevreden te stellen, zou hij fulltime moeten werken. Voor mij kon ik in twee dagen per week mijn reisbudget dekken en klanten tevreden houden voor mijn uiteindelijke terugkeer naar fulltime werk. Ik zou genoeg tijd hebben voor sightseeing.

Een onderzoek in 2019 door MBO Partners schatte dat 51% van de digitale nomaden ouder was dan 40 jaar. De onderzoekers leken verrast, maar gezien de bovenstaande succesfactoren zou dat niet zo moeten zijn. Ik ben misschien beter geschikt om een ​​digitale nomade te zijn dan mijn zoon. Het enige dat u hoeft te doen, is beslissen waar u heen gaat...


Bridget Leathley

Bridget Leathley, thesaferchoice.co.uk is een freelance gezondheids- en veiligheidsadviseur, ze is een geregistreerd lid van IOSH en een geregistreerd psycholoog en Associate Fellow van de British Psychological Society.

Bridget biedt ondersteuning bij risicobeheer in faciliteiten, winkels en kantooromgevingen. Ze geeft persoonlijke veiligheidstrainingen, waaronder IOSH en op maat gemaakte cursussen, en draagt ​​bij aan e-learningcursussen door middel van evaluaties en ontwerpwerk. Ze schrijft sinds 1996 voor publicaties over gezondheid en veiligheid.

.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.